BYOD – Bring Your Own Device

 

BYOD – Bring Your Own DeviceBYOD

BYOD of Bring Your Own Device is inmiddels geen nieuw fenomeen meer, niet alleen in het onderwijs maar ook in het bedrijfsleven. Het nieuwe werken wordt steeds meer toegepast waarbij het BYOD principe ook gehanteerd wordt. Om het BYOD systeem goed te laten functioneren is het belangrijk om een degelijk wireless netwerk te faciliteren dat op de groei aangepast kan worden en dat garant staat voor een prima dekking en performance. De systemen van DRF-IT hebben zich hier al dikwijls in bewezen.

Leerlingen en medewerkers willen op school of het bedrijf gebruik kunnen maken van een wireless netwerk zodat zij hun device als smartphone, tablet of laptop volop kunnen gebruiken. Zij willen niet alleen de mail op kunnen halen maar ook volledig kunnen werken alsof het een school of bedrijf computer betreft. Applicaties, data en printers moeten dan toegankelijk zijn, daarnaast moet dit ook nog eens veilig gebeuren.

Wat houdt dit voor u als school of bedrijf in?
Wat heeft u nodig? Wat kost het? Wie beheert het? Vragen waarop DRF-IT u een antwoord kan geven. DRF-IT heeft een ruime ervaring in het onderwijs en bedrijfsleven op dit gebied, voor zowel de kleine als grote omgevingen. Wij inventariseren uw wensen en bieden u daarna een passende oplossing, passend binnen de mogelijkheden van uw locatie en budget. Desgewenst kunnen wij uw omgeving daarna beheren en monitoren.

Wireless ten behoeve van het BYOD concept invoeren in uw organisatie?
Om het BYOD concept te laten slagen is het noodzakelijk om binnen uw organisatie een aantal stappen te doorlopen:
– Een technische inventarisatie van de huidige situatie
– Het in kaart brengen van de wensen en eisen
– Het opzetten van een POC en deze uitgebreid met u doornemen
– De uiteindelijke uitrol van het wireless netwerk

Wat heb ik nodig?
DRF-IT kan u adviseren, begeleiden en ondersteunen bij het invoeren en operationeel maken van een wireless netwerk voor het BYOD concept. Wij zijn gecertificeerd en erkend partner van Ruckus Wireless, Extricom Wireless, Proxim Wireless en Allied Telesis.

 

Meer informatie:

Neem contact met ons op: