Industrie Wireless netwerken

 

Industrie WirelessIndustrie Wireless

Steeds vaker wordt ook in de industrie gebruikgemaakt van draadloze systemen. Logistieke bedrijven bijvoorbeeld, rusten hun orderpickingsystemen uit met wifi terminals, wireless scanners en VoIP (telefoon via internet). Een organisatie beschikt op die manier over een up-to-date overzicht van inkomende en uitgaande orders.

Maar ook machines die wireless aan te sturen zijn, worden daardoor flexibel qua plaatsing. In grote opslagruimtes of fabriekshallen is vaak met een klein aantal access points al een goed wireless netwerk te realiseren. Een dergelijk netwerk geeft het moderne industriebedrijf een grote mate van vrijheid en flexibiliteit.

De voordelen van een high-end industrie wireless systeem zijn o.a.:

  • Realtime informatie omtrent uw goederenstroom
  • Devices en machines zijn niet meer gebonden aan een vaste plek maar flexibel inzetbaar
  • Geen noodzaak meer tot het aanleggen van een bekabeld netwerk
  • Eenvoudig uit te breiden dus zeer flexibel
  • Mogelijkheid tot het koppelen van camerabewaking systemen voor surveillance

Met de industrie wireless systemen van DRF-IT is het mogelijk om met een beperkt aantal access points of antennes uw magazijn of fabriekshal al volledig wireless te bedienen. Ook bieden wij industrie wireless systemen die op één kanaal kunnen functioneren zonder dat de antennes elkaar interfereren. Dit heeft als grootste voordeel dat wireless devices niet hoeven te “hoppen” tussen kanalen wat bij realtime database editing een groot voordeel oplevert, denkt u hierbij aan handheld scanners en orderpick systemen op bijvoorbeeld heftrucks.

Wat heb ik nodig?
DRF-IT kan u adviseren, begeleiden en ondersteunen bij het invoeren en operationeel maken van een industrie wireless netwerk. Wij zijn gecertificeerd en erkend partner van Ruckus Wireless, Extricom Wireless, Proxim Wireless en Allied Telesis. Dit geeft u de garantie op een betrouwbaar netwerk en een betrouwbare partner.

Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden binnen uw bedrijf zijn.

Meer informatie:

Neem contact met ons op: