Wireless Onderwijs netwerken

 

Wireless Onderwijs NetwerkenWireless Onderwijs

Wireless in het onderwijs
In het onderwijs wordt steeds meer gebruikgemaakt van het BYOD-concept. Leerlingen en medewerkers willen kunnen beschikken over data en applicaties op hun eigen apparaat. Laptopkarren, Magister op je mobiel, Office365, Kennisnet, leerlingvolgsystemen en It’s Learning zijn niet meer weg te denken uit de moderne schoolomgeving. Dit vraagt om een wireless onderwijs netwerk dat zowel de benodigde capaciteit, als veiligheid en betrouwbaarheid biedt, maar dat ook de mogelijkheid heeft om mee te groeien met de vraag. DRF-IT maakt hiervoor gebruik van draadloze oplossingen die zich ruimschoots bewezen hebben in het onderwijs.

Een wireless onderwijs netwerk in een schoolomgeving moet voldoen aan een aantal eisen:

  • Het moet veilig en stabiel zijn.
  • Het moet een goede performance leveren.
  • De beheerslast voor systeembeheerders mag niet groeien.
  • Het netwerk moet zo goed als onderhoudsvrij zijn.

DRF-IT maakt voor haar Wireless Onderwijs netwerken gebruik van een Ruckus of een Extricom wireless systeem. Deze systemen zijn eenvoudig beheersbaar en zeer betrouwbaar en dus ideaal voor een wireless onderwijs netwerk. Het Extricom-systeem is uniek vanwege het ‘blanket-principe’, dat van Ruckus door de Beamflex-techniek. Extricom is bovendien een interferentievrij wireless systeem, dit in tegenstelling tot andere merken. Beide fabrikanten zijn gecertificeerd door Quarantainenet, een portalsysteem dat op veel scholen gebruikt wordt om ‘besmette’ apparaten van het netwerk te weren. Die certificering garandeert u dat ongeoorloofde bezoekers geen toegang krijgen tot uw netwerk en dat de gegevens in uw omgeving veiliggesteld zijn en blijven.

Educatieve en administratieve omgeving

Veel scholen hebben een scheiding aangebracht tussen de netwerken voor de educatieve en de administratieve omgeving. Onze systemen bieden de mogelijkheid om meerdere netwerken te creëren binnen hetzelfde access point. Hierdoor kan een dergelijke scheiding gehandhaafd blijven, zonder dat er twee afzonderlijke wireless netwerken ingezet hoeven worden. Gebruikers worden dan op basis van hun gegevens automatisch bij het juiste netwerk ondergebracht. Daarnaast is het mogelijk een ‘vrije’ internetomgeving aan te bieden of een apart netwerk voor gastgebruikers.

De systemen van DRF-IT zijn zeer flexibel en bieden veel groeimogelijkheden. Meerdere SSID’s of meerdere afzonderlijke netwerken binnen één wireless netwerk? Dat is geen probleem. Gescheiden netwerken voor 2.4 en 5GHz gebruikers met daarop meerdere netwerken? Het kan allemaal.

Benieuwd of onze systemen iets voor uw school kunnen betekenen?


Meer informatie:

Neem contact met ons op:

.